top of page

Je eerste minivarken, of misschien niet je eerste maar wel een nieuw varkentje in huis of in de tuin. Spannend! Omdat er zo weinig praktische gidsen zijn die je helpen bij die eerste basiszaken voor je mini-varken, kun je op deze site de eerste informatie op doen. Natuurlijk is het prettig als je met andere mini-varken eigenaren kennis en ervaringen kunt delen. Gelukkig kan dat op Facebook. Er is in Nederland een groep: minivarken forum. En er zijn diverse Amerikaanse groepen op Facebook te vinden. De informatie in deze handleiding is direct afkomstig van allerlei discussies en posts op het minivarken forum op Facebook, of daarvan afgeleid.

 

Er zijn diverse boeken geschreven over minivarkens, veelal in het Engels en één Nederlandstalige. Hier vind je wat suggesties om je verder in je varkentje te kunnen verdiepen (incl. link).

 

Het Grote Kleine Varkenshandboek

Een compleet handboek, geschreven met medewerking van vele eigenaars van varkens in Nederland en België

The Complete Guide for the Care and Training of Pet Potbellied Pigs - Revised Edition

Teacup Pigs and Micro Pigs, The Complete Owner's Guide

Potbellied Pig Behavior and Training: A Complete Guide for Solving Behavioral Problems in Vietnamese …

Pot Bellies and Other Miniature Pigs (Complete Pet Owner's Manuals)

 

Op deze site kun je informatie vinden over de belangrijkste onderwerpen, niet tot in detail maar “hoogover”, je kunt ermee aan de slag. Maar deze site beoogt niet een volwaardig boek te zijn.

 

Voor meer informatie ben je altijd welkom om lid te worden van het minivarken forum op facebook en daar in gesprek te gaan met andere minivarken eigenaren of om via “contact” een berichtje te sturen.

 

bottom of page